Simlock en sim only

Simlock en sim only gaan moeilijk samen. Een simlock betekend dat uw toestel niet geschikt is voor abonnementen, dus ook niet voor een sim only abonnement. Tevens is het ook niet mogelijk over te stappen naar prepaid van een andere provider, u bent dus gebonden aan de prepaid opties van de provider waar u zit. In principe wilt de provider op deze manier voorkomen dat u overstapt naar een voordelig sim only abonnement.

Mogelijkheden

Ondanks dat het toestel over een simlock bevat zijn er wel een aantal mogelijkheden, u kunt het toestel bijvoorbeeld simlock vrij laten maken. Echter zijn hier wel kosten aan verbonden en oorspronkelijk mag het niet. Op het moment dat uw toestel stuk gaat heeft u dan ook geen garantie.

Een andere mogelijkheid is wachten tot het toestel een bepaalde leeftijd heeft. De meeste providers geven na een jaar een deblokkeringscode op aanvraag vrij. Met deze code kunt u zelf het toestel simlock vrij maken en overstappen op een voordelig sim only abonnement.

Sim only vergelijken

Besluit u om toch voor een sim only abonnement te gaan? Vergelijk dan verschillende aanbieders op Sim-only-vergelijken.org zodat u de goedkoopste gemakkelijk kunt vinden! Let ook op eventuele extra voordelen als gratis onderling bellen of afrekenen per seconde. Bepaalde voordelen kunnen ervoor zorgen dat u uiteindelijk goedkoper uit bent dan dat in eerste instantie lijkt.

U kunt dus overstappen op sim only op het moment dat u het toestel of simlock vrij heeft gemaakt of een deblokkeringscode heeft aangevraagd.