Sim unlock codes

Om uw mobiele telefoon of smartphone vrij te maken van een simlock kunt u onder andere sim unlock codes voor gebruiken. Hier zijn weer meerdere mogelijkheden voor, waaronder het aanvragen van een sim unlock code bij de provider. Echter geeft de provider deze code pas na een jaar vrij, zij willen dat u eerst klant blijft om aan u te verdienen. Indien uw toestel nog geen jaar oud is kunt u alsnog gebruik maken van een unlock code. Dit is gewoon legaal ondanks vele consumenten denken dat dit niet het geval is.

Unlock code aanschaffen en invoeren

U kunt een sim unlock code doorgaans wel gratis vinden op het internet. Daarnaast zijn er ook vele bedrijven die deze codes tegen betaling aanbieden, beide manieren zijn legaal. Door de unlock code in te voeren wordt uw toestel simlock vrij gemaakt. Echter dient dit wel te gebeuren voor het eerste gebruik van de mobiele telefoon of smartphone indien u een abonnement aangaat. In de gebruikersvoorwaarden van een abonnement staat namelijk dat u het toestel in het eerste jaar niet simlock vrij mag maken.

Garantie

Tevens dient u er rekening mee te houden dat u geen garantie heeft op het moment dat u ervoor kiest het toestel op eigen wijze simlock vrij te laten maken. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat het toestel niet meer werkt door een onjuist code. Nu kunt u ervoor kiezen het bedrijf aansprakelijk te stellen die de code heeft vrijgegeven. Echter hebben zij meestal al de aansprakelijkheid uitgesloten middels algemene voorwaarden.